HISTORIA

Prof. Dimitrov arbetade under många år med att utveckla produkten på Akademiska Militärsjukhuset i Sofia. En av hans högt uppsatta kollegor, kirurgen och Doc. Georgij Lozanow har uttalat sig om resultaten, liksom Bulgariens mest kände plastikkirurg Dr. Nikolay P.Serdev, som sedan länge rekommenderar sina patienter att använda produkten.

Prof. Dimitrov: ”Det finns många olika proteinprodukter på marknaden – samtliga innehåller monomera aminosyror eller olösliga proteiner. De första kan orsaka obalans i matsmältningen. De senare är hårdare och långsammare att smälta, vilket inte skiljer dem från andra vanliga dietkällor för protein. I de flesta fall där näringstillskott behövs, bör proteintillskottet innehålla alla typer av aminosyror och snabbt kunna absorberas av kroppen. SIRIUS-D uppfyller båda kraven!”

Prof. Dimitar Dimitrov är hedrad med många bulgariska och internationella utmärkelser och hedersbetygelser. Han har över 250 upphovsrättscertifikat, är författare till över 240 vetenskapliga publikationer och innehar 15 patent.

Prof. Dimitrov är idag 82 år, har full hälsa och jobbar dagligen vidare med utveckling av nya idéer. Produkterna finns idag i Europa, USA, Kanada och Kina. Och produkten har självklart blivit populär även bland helt friska människor. Tränande och idrottande människor världen runt har upptäckt SIRIUS-D. 10.000-tals människor använder idag SIRIUS-D. Formeln var svår att upptäcka, men resultaten är lätta att förklara.

Prof. Dimitrov: ”SIRIUS-D är en form av protein som är både komplett med alla aminosyror och absorberas lätt och snabbt i kroppen!”

TIDSLINJE

PROF. DIMITAR GANCHEV DIMITROV

1935 Professor Dimitar Ganchev Dimitrov föddes 1935 i Sennik, Gabrovo District, Bulgarien

1959 Efter avslutad gymnasieskola åkte han till Sovjetunionen, där han år 1959 tog sin högskoleexamen med hedersbevis, med specialitet på teknik för kemiska fibrer vid Leningrad Textile Institute. Vid sin återkomst till Bulgarien 1959 började han arbeta vid Högre Institutet för kemiteknik i Sofia, Bulgarien.

1965 åkte han ännu en gång till Sovjetunionen och slutförde 1969 sin avhandling vid Moskvas textilinstitut och arbetade där som forskare vid Institutionen för kemiska fibrer vid samma institut.

1970 återvände han till Bulgarien och började arbeta som forskningsassistent vid Institutet för cellulosa och fortsatte som assistent, docent och professor vid Högre Institutet för kemiteknik i Sofia. Vid samma institut försvarade han avhandlingen och fick den akademiska titeln Doctor of Technical Science.

1980 belönades han med Republiken Bulgariens högsta statliga utmärkelse – Dimitrovska Award för sina prestationer i utvecklingen av biomedicinska material för speciella ändamål. Denna utmärkelse har ingen motsvarighet till denna dag.

1985 blev professor Dimitrov biträdande direktör för Institutet för specialfibrer och bioaktiva ämnen, som i samarbete med försvarsdepartementet och den högre militära medicinska akademin skapade ett antal utvecklingar, patenterade och tillämpade inom medicin över hela världen till denna dag.

1995 grundade professor Dimitrov sitt företag som, med hjälp av den enorma vetenskapliga och praktiska erfarenheten hos grundaren, utvecklade produkter inom medicinområdet. En av dem är kosttillskottet Sirius-D. Efter en lång period av försöksapplikationer marknadsförs produkten, och mottager anmärkningsvärt positiv feedback från användarna.

2011 – 2015 har ett team under ledning av professor Dimitrov arbetat med utvecklingen av Sirius-D, vilket resulterar i de nya produkterna.

2016 kommer Sirius-D ut på marknaden.

2017 finns nu i Europa, USA, Canada och Australien. I Skandinavien har Örtagubben distributionen. Försäljningen i Sverige har börjat.

I DAG
Professor Dimitrov är hedrad med många bulgariska och internationella utmärkelser och hedersbetygelser. Han har över 250 upphovsrättscertifikat, är författare till över 240 vetenskapliga publikationer och har 15 patent. Han arbetar vidare med nya idéer och produkter.